Неділя, 19.05.2019, 23:24Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Закладки
Статистика
Полный анализ сайта Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0

МОП


Мета: забезпечити набуття студентами знань і вміння вільно володіти основними технологічними процесами виробництва галузі, забезпечити опанування методик розрахунку основного обладнання технологічних ліній переробки продукції АПК при виробництві обраного асортименту продукції, навчити основним конструкціям машин, пристроїв і апаратів, які використовуються при зберіганні та переробці продукції АПК, раціонального використання і регулювання обладнання, його безпечної експлуатації та можливості використання засобів автоматизації.

Завдання: вивчення механізму та фізичної суті технологічних процесів під час роботи обладнання підготовчих операцій переробки сільськогосподарської продукції; ознайомлення із будовою та принципами роботи основного обладнання для переробки продукції АПК; вивчення існуючих і можливих шляхів механізації, інтенсифікації і автоматизації виробничих процесів; вивчення питань економічної, раціональної і безпечної експлуатації технологічного обладнання; формування у студентів наукового підходу до удосконалення технологічного обладнання і формування апаратурного оформлення технологічних процесів; а також дати майбутнім фахівцям теоретичні знання і практичні навички проектування обладнання підприємств з переробки сільськогосподарської продукції, здійснення технічного нагляду під час експлуатації обладнання та його ремонту.

У результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен

знати:

  • основні напрямки розвитку науково-технічного прогресу в переробній галузі;
  • основні технологічні вимоги до конструкції обладнання з переробки сільськогосподарської продукції;
  • особливості конструкції та принцип дії технологічного обладнання для механізації процесів переробки сільськогосподарської продукції;
  • класифікацію технологічного обладнання кожного напрямку, його призначення, переваги і недоліки;
  • характеристику та техніко-економічні показники роботи технологічного обладнання;
  • основні принципи вибору обладнання для механізації переробки сільськогосподарської продукції;
  • правила техніки безпеки, протипожежної безпеки та охорони довкілля.

вміти:

  • залежно від технологічного процесу переробки сільськогосподарської продукції вибрати необхідне прогресивне обладнання і змонтувати технологічну лінію;
  • залежно від технологічних вимог сільськогосподарської сировини і продукції вибрати необхідне обладнання, провести його розміщення і монтаж;
  • розрахувати економічну ефективність впровадження у виробництво прогресивного обладнання, давати обґрунтовані рекомендації щодо заміни застарілого обладнання;
  • організувати робочі місця з обслуговування технологічних ліній, забезпечивши їх необхідним ремонтно-технологічним і організаційним оснащенням;
  • організувати виконання експлуатаційних і ремонтних робіт технологічного обладнання;
  • виконати розрахунки необхідних об’ємів енергоносіїв і контролювати їх використання;
  • виконати необхідні організаційні розрахунки роботи переробного цеху (дільниці), обґрунтувавши їх економічною доцільністю.

№ п/п Найменування Посилання
1 Програма навчальної дисципліни Переглянути
2 Рекомендована література Переглянути
3 Самостійна робота Переглянути
4 Структура навчальної дисципліни Переглянути
5 Теми практичних занять Переглянути
6 Тестові завдання Переглянути
Форма входу
Ми в соц.мережі
facebook instagram twitter youtube Google+
Пошук
Друзі сайту
ЗНО
Знайти роботу
Agrocareer.com
Календар-інформер
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання