П'ятница, 22.09.2017, 03:03Вітаю Вас Гость | RSS
Меню сайту
Закладки
Статистика
Полный анализ сайта Яндекс.Метрика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Комерційне товарознавство


"Комерційне товарознавство"

Мета дисципліни:оволодіти знаннями, необхідними для вирішення практичних завдань у сфері комерційної діяльності, на виробництві та у сфері товарообігу основних груп продовольчих та непродовольчих товарів.
Завдання дисципліни:вивчити теоретичні основи комерційного товарознавства; стандартизацію та сертифікацію товарів, номенклатуру та асортимент товарів, класифікацію та кодування товарів.

        В результаті вивчення навчальної дисципліни студент повинен:
знати:  властивості і призначення продукції; фактори, що формують якість товарів; класифікацію, асортимент споживчих товарів; вимоги до якості, дефекти; принципи маркування і пакування; правила транспортування, приймання, зберігання; номенклатуру промислових товарів, їх якісну характеристику, призначення, умови використання.

вміти:розпізнавати асортимент продукції і товарів; визначати якість продукції та дефекти органолептичними методами відповідно до вимог стандартів; визначати суми виторгу від реалізації товарних партій продукції; визначати групову номенклатуру промислових та продовольчих товарів, їх якість, властивості, доцільність та ефективність їх використання.

Перелік тем практичних занять

  1. Визначення якості і проведення розрахунків при продажу зерна
  2. Визначення якості цукру і проведення розрахунків за цукрові буряки
  3. Проведення розрахунків за овочі
  4. Контроль якості і проведення розрахунків за плоди
  5. Облік плодоовочевих консервів
  6. Визначення природних втрат при охолодженні, заморожуванні і зберіганні туш тварин і субпродуктів
  7. Розрахунки за молоко
  8. Визначення якості курячих яєць
  9. Вивчення показників якості меду
  10. Облік нафтопродуктів
  11. Облік пиломатеріалів

 

Перелік тем семінарських занять

  1. Теоретичні основи комерційного товарознавства
  2. Лакофарбові матеріали, клеї, метали та вироби з них
  3. Споживчі властивості та  формування асортименту одягу, взуття,  культурно-побутових товарів 

 

Рекомендована література
Базова:

  1. Давидюк Н.П. Товарознавство продукції з основами стандартизації. 1,2 ч. – НМЦ: 1999
  2. Державні стандарти України
  3. Зрезарцев М.П., Зрезарцев В.М., Параніч В.П. Товарознавство непродовольчих товарів. – К.: 2009
  4.  Марченко П.Д. Товари ВТП. – К.: 1985
  5. Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів. – К.: 1998
  6. Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів. – К.: 2002
  7. Тетерько О.М. Опорний конспект лекцій. Комерційне товарознавство. Сільськогосподарська продукція і продовольчі товари. ВНЗ «КТМСГ»: 2008

Допоміжна:

  1. Богацька Л.М. Товарознавство. – К.:2001
  2. Борисова Л.М. Товарознавство непродовольчих товарів. – НМЦ: 2000
  3. Николаева Н.Г. Товароведение непродовольственных товаров. – М.: 2005
  4. Новикова А.М. Товароведение и организация торговли продовольственными товарами. – М.: 2000
  5. Полікарпов І.С., Закусілов А.П. Ідентифікація товарів. – К.: 2005

Інформаційні ресурси:

  1. http://subject.com.ua/pdf/331.pdf
  2. http://subject.com.ua/pdf/332.html
  3. http://www.cul.com.ua/preview/Tovaroznavstvo_neprom_tov-Zrezarcev.pdf
http://www.ukrreferat.com/index.php?referat=143&pg=163&lang=book  (Сирохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. Товарознавство продовольчих товарів. – К.: 2002)
Форма входу
Ми в соц.мережі
facebook odnoklassniki twitter vkontakte youtube Google+
Пошук
Додати до фавориту
Друзі сайту
Знайти роботу
Agrocareer.com
Календар-інформер
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання